Ga naar inhoud
Een oude bloemenverkoopster overziet in deze animatiefilm haar leven. Ze heeft veel gegeven en met haar boeketten menig liefde bezegeld, maar zal ze zelf ooit bloemen ontvangen?
Emily is tachtig en staat haar leven lang al in haar bloemenkraam. Met haar oude, trillende vingers knipt ze nog de stelen en krult ze het lint. Geliefden komen en gaan, maar Emily is altijd alleen gebleven. Aan het eind van de dag trekt ze zich telkens terug in haar eigen wereld: een botanische tuin aan de voet van een glooiende heuvel. De tuin van het leven. Het besef dat ze niet lang meer zal kunnen tuinieren maakt dat ze terugblikt. Altijd is ze de excentrieke eenling, de tuin in vluchtend wanneer iemand toenadering zoekt. Wie zal haar laatste klant zijn?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
HALAL
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
De Grot

Titel: KORT! - Emily
Jaar: 2018
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

AnimatieDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.