Ga naar inhoud
Still

Killing Time

Regie: Jaap van Hoewijk
Documentaire over de 499e executie in een Texaanse gevangenis. Met een tikkende tijdklok op de achtergrond toont de film hoe uiteenlopende betrokkenen toeleven naar het moment van Elroy Chesters doodstraf.
Op 12 juni 2013 maakte de gevangenis in de Texaanse plaats Huntsville zich op voor de 499e executie. Met een tikkende tijdklok op de achtergrond toont de documentaire hoe betrokkenen toeleven naar het moment van de doodstraf van Elroy Chester, veroordeeld voor verkrachting en moord. De families van slachtoffers en veroordeelde, de bewakers op de torens, de dominees, de journalisten, het handjevol demonstranten; iedereen beleeft de laatste uren op zijn eigen manier. Waar de een hunkert naar afsluiting nadert voor de ander een pijnlijk afscheid.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
kvfilms
Omroep
VPRO TV
Titel: Killing Time
Jaar: 2013
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Jaarselectie MaatschappijPolitiekInternationaalMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.