Ga naar inhoud
Still

Kiem Holijanda

Regie: Sarah Veltmeyer
Kort drama over twee Kosovaarse broers die met melkverkoop het hoofd boven water proberen te houden. De oudste heeft zijn zinnen gezet op het kansrijkere Nederland, de jongste op een smartphone.
Kort drama over de broers Andi (13) en Florist (20), die in een arm en verlaten dorp in Kosovo wonen. Door melk te verkopen verdienen ze net genoeg om hun familie te onderhouden. Andi hangt na het werk vooral rond en droomt van een mobiele telefoon, omdat hij daarmee de door de Kim Holland-reclame beloofde vijf gratis geile minuten kan aanschouwen. Ook Florist hunkert naar Holland, of beter gezegd: naar Nederland, want hij loopt met plannen rond om Kosovo en zijn familie vaarwel te zeggen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Montage
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Kiem Holijanda
Jaar: 2017
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie MaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.