Avon­tu­urlijke fami­liefilm over de tien­jarige rijkeluis­zoon Bo die wordt ontvoerd door de klun­zige en grap­pige Fred. Met Freds crim­inele maatje op de hielen bouwen de twee een bijzon­dere band op.

Voor veel kinderen is het hun grootste nacht­merrie: ontvoerd worden. Maar voor de tien­jarige Bo blijkt zijn ontvo­ering juist een vrolijke vlucht te zijn uit een eenzaam bestaan waarin zijn steen­rijke ouders amper naar hem omkijken. Als Bo wordt ontvoerd door de klun­zige Fred, die vier miljoen euro eist om zijn maatje Leo terug te kunnen betalen, belandt de rijkeluis­zoon in een dold­waas avon­tuur. Fred is hele­maal niet gevaar­lijk, maar eigen­lijk best oké en heel grappig’. Met crim­i­neel Leo op hun hielen bouwen Bo en Fred in deze komische fami­liefilm een bijzon­dere band op.

Titel: Kidnep
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

DansFamiliefilmDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2015)
Steve Willaert

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01