Ga naar inhoud
Still

Kidnep

Regie: Diederik Ebbinge
Avontuurlijke familiefilm over de tienjarige rijkeluiszoon Bo die wordt ontvoerd door de klunzige en grappige Fred. Met Freds criminele maatje op de hielen bouwen de twee een bijzondere band op.

Voor veel kinderen is het hun grootste nachtmerrie: ontvoerd worden. Maar voor de tienjarige Bo blijkt zijn ontvoering juist een vrolijke vlucht te zijn uit een eenzaam bestaan waarin zijn steenrijke ouders amper naar hem omkijken. Als Bo wordt ontvoerd door de klunzige Fred, die vier miljoen euro eist om zijn maatje Leo terug te kunnen betalen, belandt de rijkeluiszoon in een doldwaas avontuur. Fred is helemaal niet gevaarlijk, maar ‘eigenlijk best oké en heel grappig’. Met crimineel Leo op hun hielen bouwen Bo en Fred in deze komische familiefilm een bijzondere band op.
Titel: Kidnep
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities DansFamiliefilmDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2015)
Steve Willaert

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.