De jonge Belle wordt zich na het overlijden van haar tante bewust van een pijnlijke gebeurtenis uit het familieverleden die nog altijd zijn sporen nalaat. Beklemmend, surreëel drama.
De jonge Belle woont in een gehucht, waar ze frank en vrij door de verlaten korenvelden fietst. Het overlijden van haar tante, bij wie ze inwoont, zet gebeurtenissen in gang die het meisje bewust maken van een pijnlijke gebeurtenis uit het verleden die nog altijd zijn sporen nalaat. Als haar moeder onverwacht terugkomt, herbeleeft ze verdrongen herinneringen. Dan blijkt ook waarom de gemeenschap zo heftig reageert op haar liefde voor haar vriendje Max. Het beeldende surreële drama, dat weinig dialogen bevat, roept een beklemmende sfeer op.


Titel: Kat en Muis
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01