Ontroerende en grappige jeugdfilm over drie jongens die zich ondanks hun zware gevecht tegen kanker uitleven in typisch pubergedrag. De tieners blowen, gamen, maken harde grappen en ze worden verliefd.
Tieners Nick en Iwan hebben botkanker en zijn daardoor allebei een been kwijtgeraakt. Bij hun vriend Olivier dreigt hetzelfde te gebeuren. Ondanks hun zware gevecht tegen de ziekte, hebben de jongens in het ziekenhuis veel lol. Bewapend met de strijdkreet ‘Wij zijn niet ziek, wij zijn kankerlijers!’ racen de pubers in hun rolstoelen door de gangen en blowen ze in de kelder. Als de knappe, zestienjarige Gina wordt opgenomen op dezelfde afdeling, heeft het drietal alleen nog maar oog voor het meisje. Ontroerende en grappige jeugdfilm over een bijzondere vriendschap.

Titel: Kankerlijers
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Humor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.