Ga naar inhoud
Still

Kamp Holland

Regie: Boris Paval Conen
Oorlogsdrama over hoe de kameraadschap binnen een Nederlands konvooi in Afghanistan op losse schroeven komt te staan nadat een van de soldaten een verdachte Afghaan doodschiet.
Nadat een konvooi in de Afghaanse provincie Uruzgan op een bermbom rijdt, opent een Nederlandse soldaat in de chaos het vuur op een verdachte Afghaan. Na de aanvankelijke lof voor het afwenden van een nieuwe ramp, ontspint zich een drama als een officieel onderzoek in gang wordt gezet. De druk neemt toe en de initiële hechte band van de groep soldaten lost op door wederzijdse beschuldigingen, leugens en wantrouwen. Oorlogsdrama over kameraadschap en loyaliteit en de gevolgen van een dodelijk schot voor de levens van alle betrokkenen.
Titel: Kamp Holland
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 19 minuten
Soort: Televisiedrama
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Inschrijving Gouden Kalveren DramaMaatschappijGeschiedenisPolitiekActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.