Ga naar inhoud
Documentaire vertelt het levensverhaal van de Vlaamse dichter Jotie 't Hooft, een notoir druggebruiker die verscheidene zelfmoordpogingen deed en in 1977 - op 21-jarige leeftijd - stierf.
Jean van de Velde verliet in 1978 voortijdig de filmacademie om in 1980, samen met medestudenten Leon de Winter en René Seegers, de Eerste Amsterdamse Filmassociatie op te richten. Dit collectief produceerde onder andere de documentaire Junkieverdriet, het levensverhaal van de Vlaamse dichter Jotie T' Hooft, een notoir druggebruiker die verscheidene zelfmoordpogingen deed en in 1977 - op 21-jarige leeftijd - stierf aan een overdosis cocaïne. De film toont naast archiefbeelden van een tv-interview met de schrijver ook interviews met familie en vrienden en laat beelden zien van de omgeving waarin de jonge poëet leefde.

Titel: Junkieverdriet
Jaar: 1979
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gast van het Jaar: Jean v. d. Velde
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.