Ga naar inhoud
Stills

JovannaForFuture

Regie: Mirjam Marks
Documentaire portret van de jonge klimaatactivist Jovanna, die elke vrijdagmiddag een uur van school spijbelt om met borden te demonstreren bij het gemeentehuis.

Jovanna is bang dat de aarde straks niet meer te redden is, en strijdt daarom elke dag voor het klimaat. Samen met haar vrienden mist ze elke vrijdag een uur school om te demonstreren bij het gemeentehuis, ze eet geen vlees en vis, en ze gaat altijd met het openbaar vervoer. Samen met haar familie woont ze in een 'earthship': een speciaal huis waarin ze hun eigen energie opwekken. Het valt niet altijd mee om zo te leven, maar haar missie is veel belangrijker.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Titel: JovannaForFuture
Jaar: 2019
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
Educatie PO PolitiekFamiliefilmNatuur & MilieuMaatschappijActivisme

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.