Documentaire over een theatervoorstelling waarin zeven jongens eerlijk en kwetsbaar tonen hoe ze mannen geworden zijn. Trokken ze zich aan elkaar op? Of aan hun vaders? En wat als die er niet waren?
Waar trekken opgroeiende jongens zich aan op? Aan elkaar? Aan hun vaders? En wat als die er niet zijn? In de theatervoorstelling Staal spelen ze het, in de documentaire Jongens waren we kijken ze zichzelf (letterlijk) in de ogen. Op het podium wachten zeven spelende, vechtende, kwetsbare jongens tot het echte leven begint - om dan tevoorschijn te komen als echte man. De film zoekt de acteurs op in de theatercoulissen waar ze, terwijl ze in de spiegel naar zichzelf kijken, openhartig vertellen over hun persoonlijke levens.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Choreografie
Productiebedrijf
Aperta
Omroep
Human TV
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Jongens waren we
Jaar: 2015
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01