Ga naar inhoud
De slopende kant van het succes: cabaretier Jochem Myjer wil ook die honderdste voorstelling in Carré tot op de tiende seconde perfect hebben. Maar er speelt ook die ziekte... Documentaire over een van Neerlands succesvolste en hardst werkende cabaretiers.
Jochem Myjer wil zijn bekroonde voorstelling Adem in, Adem uit na drie jaar uitverkochte zalen groots afsluiten met een honderdste optreden in Carré. Voor deze uitputtingsslag moet alles wijken en leeft hij als een monnik. Alles voor de ‘perfecte show’. Geen gemakkelijke opgave, zeker niet sinds Myjer in 2011 een tumor in zijn nek had en hij qua energieniveau lang niet meer de oude is. Een unieke blik achter de schermen die de succesvolle cabaretier dicht op de huid volgt wanneer hij doorweekt en uitgeput van het podium afkomt. De mensen om hem heen, waaronder zijn vrouw, willen hem beschermen tegen zijn eigen grenzeloze behoefte het iedereen naar de zin te maken. Want daarmee doet hij uiteindelijk zichzelf tekort.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Jochem Myjer - Nog eentje dan
Jaar: 2020
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurFamiliebandenGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.