Ga naar inhoud
Still

Iris

Regie: Mady Saks
Monique van de Ven als vrouwelijke dierenarts die het moeilijk heeft haar positie te veroveren in een gesloten plattelandsgemeenschap.
Thriller gebaseerd op een krantenberichtje over een diergeneeskundige die haar verkrachter castreerde. Een vrouwelijk veearts (gespeeld door Monique van de Ven) moet veel vooroordelen overwinnen voordat een plattelandsgemeenschap haar accepteert. Met name de relatie die zij aangaat met de zoon van een invloedrijke hereboer wordt haar niet in dank afgenomen. Niet door de bekrompen boerengemeenschap, maar ook niet door haar ex-vriend uit de stad.
Titel: Iris
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1997
Monique van de Ven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.