Ga naar inhoud
Gedramatiseerde documentaire over de optredende dichter Bart Chabot. Poëzie en performance kwamen met de jaren steeds verder uiteen te liggen.

Bart Chabot begon zijn carrière als optredende dichter. Poëzie en performance kwamen met de jaren steeds verder uiteen te liggen. Deels gedramatiseerde documentaire, waarin de hoofdpersoon tijdens een tournee in zijn hotelkamer terechtkomt in de gedichten van Bart Chabot. Met Raymond Thiry, Remco Campert, Gerrit Komrij, Tjitske Jansen, Anton Corbijn, Ronald Giphart. Tijdens het maken van de film werd Chabot ziek, met ingrijpende gevolgen.

Titel: Interzone - Gedichten van Bart Chabot
Jaar: 2012
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2012

Kunst & Cultuur

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.