Ga naar inhoud
Ontroerende familiefilm over de lotgevallen van de elfjarige Remco die ervan droomt in het jeudelftal van Oranje te spelen.
Ontroerende familiefilm als speelfilmdebuut van Joram Lürsen. In Oranje is geïnspireerd op de levens van Marco van Basten die al op jonge leeftijd last had van een zwakke enkel en Johan Cruijff wiens vader vroeg stierf. Hoofdpersoon is de elfjarige Remco die ervan droomt in het jeudelftal van Oranje te spelen. Aan talent ontbreekt het niet en ook niet aan zijn fanatieke coach, supporter én vader Erik die altijd alles beter weet en schreeuwend langs de zijlijn zijn zoon klaarstoomt voor de top. Wanneer Erik plotseling overlijdt is er voor Remco geen lol meer aan. Hij stopt met voetbal. Tot zijn vader uit de dood terugkeert en ze samen hun doel weer oppakken. Dat gaat niet zonder hobbels, want Remco krijgt te maken met lastige selectiewedstrijden, een ernstige enkelblessure, een suffe boekhouder die verliefd is op zijn moeder en zijn eerste zoen. In Oranje werd bekroond met de Gouden Film.

Titel: In Oranje
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar: Fons Merkies
Editie: NFF 2014

FamiliefilmSportMuziek

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2004)
Frans van Gestel
Beste Lange Speelfilm (2004)
Jeroen Beker
Beste Lange Speelfilm (2004)
San Fu Maltha

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.