Ga naar inhoud
in_de_zomer_still.0014819.jpg

In de zomer

Regie: Ilia ten Böhmer
Twee zussen vechten ieder op hun eigen manier voor de waardering van hun Turkse vader. Wanneer hij er niet meer is, leren ze hun onderlinge verschillen beter te waarderen.
Hoe kom je het eerst in aanmerking voor de liefde van je vader? Door zo braaf en getrouw mogelijk te zijn aan de tradities? Of door volledig vrijgevochten en ongerept te leven? De Turkse zussen Meral en Elif hebben deze contrasterende manieren van leven, wat zorgt voor spanningen wanneer ze hun vader helpen met zijn verhuizing naar Turkije. De herinneringen smelten samen met het heden, waarin hun vader er niet meer is. Kunnen deze zo verschillende vrouwen elkaar weer leren waarderen wanneer ze een verlies te delen hebben?

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Titel: In de zomer
Jaar: 2018
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
ReizenMaatschappijDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.