Wat als je slaap zó heftig is, dat het je leven overdag ontwricht? De film begint als traditionele documentaire, maar verandert geleidelijk in een zinnenprikkelend mozaïek van radicale slaapervaringen.
Alleen in slapende toestand, door te vergeten en te dromen, kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Maar wat als je slaap zo heftig is, dat het je leven overdag ontwricht? Deze documentaire gaat op zoek naar de schoonheid én wreedheid van onze slaaptoestand. Diverse mensen vertellen over hun slaapproblemen, die variëren van een doorwaakt bestaan tot apocalyptische nachtmerries. De droom wint het van de realiteit als de film geleidelijk verandert in een koortsig, zinnenprikkelend mozaïek van radicale slaapervaringen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Visual Effects

Titel: In de armen van Morpheus
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

WetenschapGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.