Kort, metaforisch drama over de complexiteit van schuldgevoel, eenzaamheid, lust en zelfreflectie. Een jongeman treft een vrouw aan bij een verlaten zwembad. Speelt zijn verbeelding hem parten?
Verlies en winst. Wanhoop en hoop. Woede en vergeving. De wereld van deze jongeman is net zo reëel als die in zijn verbeelding. Aan een verlaten zwembad, met de klank van krekels op de achtergrond, probeert de protagonist te dealen met het gevoel van verlies en de herinneringen die hem dreigen op te breken. De jonge vrouw die hij zo plotseling ontmoette, is daar onderdeel van. Of toch niet? Kort, metaforisch drama over een tragische hoofdrolspeler en zijn fantasie. Of is het toch zijn verwarrende, angstige herinnering?

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Il silenzio delle cicale
Jaar: 2018
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

DramaThriller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01