Ga naar inhoud
In een vreedzaam landschap loopt een eenzaam jochie iedere dag van school naar huis. Plots ziet hij daar onverwacht een ander kind dat met hem spelen wil. Hoop op verlossing of zelfbedrog?
Zonder dialoog gefilmde belevingswereld van een ongelukkig achtjarig jongetje. Onderweg van school naar huis viert hij dagelijks zijn frustratie bot op een paaltje in het bos. Tot hij op een dag plots een ander kind ziet dat hetzelfde doet. Ze worden vrienden. Ze rennen door de heuvels en spelen samen oorlogje. Maar hoe lang houdt die onschuld stand als het jongetje nog altijd getekend is door de agressie waar hij slachtoffer van is? Zwart-witfotografie situeert het verhaal in de jaren vijftig, maar geeft het tegelijkertijd een tijdloos karakter.

Titel: Ik, moordenaar
Jaar: 2019
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

JeugdMisdaadDramaMaatschappijActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.