Ga naar inhoud
Documentaire waarin een vrome vrouw zich inzet voor een vrouwvriendelijker versie van het strenge protestantse geloof. Haar religie verlangt acceptatie, maar de huidige situatie maakt haar ongelukkig.
Ondanks ruim honderd jaar vrouwenemancipatie zijn de orthodoxe geloofsstromingen in Nederland nog steeds mannenbolwerken. Deze documentaire portretteert een religieuze vrouw die zich met hart en ziel inzet voor een vrouwvriendelijker versie van haar geloof, het orthodox protestantisme. Ze staat voor een duivels dilemma; haar geloof verlangt immers van oudsher acceptatie en verbiedt verzet. Doodongelukkig met de huidige situatie kán ze deze echter niet meer accepteren.

Titel: Houdt God van vrouwen?
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 1 minuut
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

MaatschappijPolitiekMediafonds 25 Jaar

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.