Ga naar inhoud
Een Nederlands-Colombiaans stel wil hier een leven opbouwen. Om het strenge migratierecht te omzeilen, vestigen ze zich net over de grens in België. Het is het begin van een bureaucratische nachtmerrie.
De Colombiaanse Jenny en de Twentse Dion proberen samen een leven op te bouwen in Nederland, maar Jenny bezit geen Nederlands paspoort. Om het strenge Nederlandse migratierecht te omzeilen, besluit het stel om zich vijftig meter over de Belgische grens te vestigen. Maar wat eerst de ideale oplossing leek voor hun problemen, verandert in deze licht ironische documentaire langzaam in een bureaucratische nachtmerrie. Hoe voelt het om je liefde te bewijzen in de vorm van documenten, foto’s, vliegtickets en bonnetjes?


Titel: Het papierparadijs
Jaar: 2017
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2017

MaatschappijPolitiekRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.