Kunstenaar Mounira Al Solh, geboren in Beiroet en afgestudeerd aan de Rietveld Academie, maakt het persoonlijke politiek, en omgekeerd.
Mounira Al Solh (Beiroet, 1978) tekent, borduurt, schildert en maakt installaties, performances en tijdschriften. Ze studeerde schilderkunst aan de Libanese Universiteit van Beiroet en beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2007-2008 verbleef ze aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Het persoonlijke is in haar oeuvre nauw verweven met het politieke. In ontmoetingen en gesprekken met anderen onderzoekt ze thema’s als migratie, identiteit, taal en feminisme. Dat levert werken op die onder meer werden getoond in The Art Institute of Chicago, KW Institute for Contemporary Art in Berlijn, het Van Abbemuseum en tijdens Documenta 14 in Kassel.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Interakt Productions B.V.
Postproductiebedrijf
FeverFilm

Titel: Hollandse Meesters in de 21e eeuw - Mounira Al Solh
Jaar: 2020
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

PolitiekGender & identiteitEtniciteitMaatschappijActivismeKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01