Ga naar inhoud
Historisch drama over twee jonge vrouwen op een suikerplantage in het achttiende-eeuwse Suriname. De constante dreiging van aanslagen door weggelopen slaven vormt een breuklijn tussen de twee vrouwen.
Historisch drama over twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname. De blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini wonen op de bloeiende suikerplantage van Sariths familie. De constante dreiging van aanslagen door weggelopen slaven bedreigen hier het beschermde plantageleven. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het veranderende koloniale bestaan en de zoektocht naar een man, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? Gebaseerd op het gelijknamige boek van Cynthia McLeod.

Titel: Hoe Duur was de Suiker
Jaar: 2013
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2013

InternationaalRomantiekGeschiedenisPolitiek

Gouden Kalf nominaties

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm (2014)
Jean van de Velde
Beste Actrice (2013)
Yootha Wong-Loi-Sing

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.