Ga naar inhoud
Een man die zijn geheugen kwijt is, reist door het tumultueuze Europa van de 21ste eeuw. Een dwaaltocht vol bijzondere ontmoetingen die uitnodigt tot filosoferen over onze plaats in de wereld.

Een man verliest door een roofoverval zijn geheugen. Hij besluit zijn machteloosheid te doorbreken en een wonderlijke zwerftocht te ondernemen door het tumultueuze Europa van de 21ste eeuw. Geleid door bijzondere ontmoetingen probeert hij inzicht te krijgen in de chaos van deze tijd. Fiona Tan wisselt in haar eerste speelfilm fictie af met documentaire beelden. Zo ontstaat er een associatief geheel waarin de avonturen van de verwonderd rondreizende man uitnodigen tot filosoferen over identiteit, geschiedenis en onze plaats in de wereld.

Titel: History's Future
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hollands Diep, Gouden Kalveren, Inschrijving GK, Forum van de Regisseurs Competitie
Editie: NFF 2016

Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.