Ga naar inhoud
Piet Hein Eek geldt als een van de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van toegepaste kunst. Hij overleeft de financiële crisis, maar een crisis kan ook op een andere wijze toeslaan.
Piet Hein Eek geldt als een van de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van toegepaste kunst. Zijn meubels van sloophout maakten hem bekend bij een groot publiek. In Eindhoven opende hij samen met zijn beste vriend Nob Ruijgrok een fabriek annex winkel, galerie, evenementenruimte en restaurant. Documentairemaker Niek Koppen volgde Eek van 2009 tot 2016 van zeer nabij. Het verhaal van twee vrienden die een klein imperium opbouwen. Door de groei en de uitdagingen die dat met zich meebrengt, komt hun samenwerking onder druk te staan.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NTR
Omroep Brabant
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: Hier komt Piet Hein Eek
Jaar: 2016
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.