In even mooie als angstaanjagende beelden wordt geschetst met welke onvermijdelijke waterproblemen Nederland in de nabije toekomst te maken krijgt.
De documentaire begint met spectaculaire beelden van een door water overspoeld Nederland. Het verloren land maakt allengs duidelijk dat fictie razendsnel werkelijkheid aan het worden is, zeker voor een op de zeebodem liggend land als Nederland. Pierre Bokma acteert onderkoeld een man die als jongetje tijdens de Watersnoodramp in Zeeland alleen thuis was met zijn babybroertje. De mannen van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard houden angstvallig het waterpeil in de polders in de gaten en een Nederlandse wetenschapper vertelt hoe hij, geïnspireerd door de waarschuwingen in Openbaringen windanalyses maakte en concludeerde dat Europa in de nabije toekomst te maken gaat krijgen met levensbedreigende superstormen. Even poëtische als angstaanjagende archiefbeelden die getuigen van de verwoestende kracht van het water doorsnijden de somber stemmende scenario's: van afbrokkelende poolkappen tot kolkende overstromingen die alles wat leeft meenemen.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Phanta Film
Dieptescherpte
Omroep
NTR
RNTV

Titel: Het verloren land
Jaar: 2006
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01