Ga naar inhoud
Als de achtjarige Nino na de dood van zijn moeder ontdekt dat hij met dieren kan praten, helpt zijn konijn hem om het uit elkaar gevallen gezin te herenigen. Fantasierijke familiefilm over verlies en rouw.
Het leven lacht de achtjarige Nino toe - totdat zijn moeder plotseling verongelukt. Vanaf dan gaat Nino zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt en slaapt in een tentje in de tuin. Best leuk in het begin, maar na een tijdje mist Nino de liefde van zijn vader en broer. Alles verandert als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten. Samen met zijn slimme konijn Bobby probeert hij het uit elkaar gevallen gezin te herenigen. Fantasierijke en humorvolle familiefilm over verlies en rouw.

Titel: Het leven volgens Nino
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Kidsbios, Competities, Grenzeloos Nederlands
Editie: NFF 2015

DramaFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2015)
Florian Legters
Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Rifka Lodeizen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.