Miljoenen Duitsers vluchtten in 1945 van de Ost-Gebieten naar het westen van Duitsland. Eén van hen was de moeder van Britta Hosman, die in deze zesdelige serie een reconstructie maakt van de reis van haar familieleden.
In 1945 vluchtten zo’n 14 miljoen Duitsers halsoverkop uit de Ost-Gebiete naar het westen van Duitsland. Daarbij kwamen miljoenen mensen om. Eén van de vluchtelingen was een vierjarig meisje dat later de moeder zou worden van Britta Hosman, die in deze zesdelige serie een reconstructie maakt van de familiegeschiedenis waarover altijd werd gezwegen. Een persoonlijke reis terug in de tijd, aan de hand van brieven, foto’s, oude kaarten en familieverhalen. Hosman zoekt de plekken op waar de familie langskwam tijdens de vlucht van Königsberg (nu Kaliningrad) naar München.

Titel: Het Duitsland van mijn moeder
Jaar: 2015
Duur : 44 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

PolitiekMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.