Ga naar inhoud
Still

Het doet zo zeer

Regie: Heleen van Royen
Schrijfster Heleen van Royen schetst van dichtbij een portret van haar dementerende moeder. Liefdevol, herkenbaar, pijnlijk én geestig moeder-dochterverhaal over de kostbare momenten van samenzijn.
Persoonlijke documentaire waarin schrijfster Heleen van Royen van dichtbij haar moeder, Margreet Breed, portretteert. Van Royen bedient zelf de camera tijdens het samenzijn met haar dementerende moeder. Gedurende ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen en euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af in dit liefdevolle, herkenbare, pijnlijke maar soms ook geestige portret.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
TVBV
Omroep
SBS6
Distributie
Paradiso Filmed Entertainment
Titel: Het doet zo zeer
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Gezondheid

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.