Ga naar inhoud
Still

Hersenleed

Regie: Jan Louter
Wel of niet opereren? En zo ja, wat zijn dan de gevolgen van de operatie voor de persoonlijkheid van de man of vrouw met een hersenaandoening? Dilemma’s van twee neurochirurgen én hun patiënten.

Bij de behandeling van patiënten met een hersentumor staat naast leven en dood ook de persoonlijkheid van de patiënt op het spel. Met één sneetje in het brein kan iemands liefde voor poëzie, voor zijn hond, zijn vermogen tot nadenken, voelen en beminnen teniet worden gedaan. De documentaire volgt twee neurochirurgen en hun patiënten en toont de dilemma’s waar zij allen mee worstelen: het wel of niet kunnen accepteren van de grenzen van het mogelijke, de keuze om wel of niet te opereren, het inschatten van de risico’s van een ingreep.

Credits

Coproducent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Hersenleed
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Gezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.