Ga naar inhoud
Still

Groenland

Regie: Tomas Kaan
Dertiger Hugo Maes, succesvol fotograaf, ontwikkelt een obsessieve liefde voor de tien jaar jongere Iris. Experimenteel drama waarin de grenzen van vorm en verhaal worden verkend.
Dertiger Hugo Maes is een documentaire-fotograaf die inwoners van het barre Groenland portretteert. Zo gefocust als de geboren Vlaming is op zijn kunstenaarschap, zo wars is hij van een burgerlijk leven vol verantwoordelijkheden en sleur. Als hij op zijn eigen expositie in Amsterdam de beeldschone, tien jaar jongere Iris ontmoet, valt Hugo meteen als een blok voor haar. Hun stormachtige relatie is een uitputtingsslag van verlangens en illusies die Hugo’s leven ingrijpend beïnvloedt. Experimenteel drama waarin de grenzen van vorm en verhaal worden verkend.
Titel: Groenland
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Forum van de Regisseurs ReizenDramaJeugdRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.