Terwijl Clara na zestien jaar in Nederland wordt uitgezet naar Nigeria, volgt de film de vele nieuwe migranten die vanuit dat land de tocht naar Europa wagen. Bij iedere grens dreigen weer gevaren.

Na een verblijf van zestien jaar in Nederland, wordt Clara uitgezet naar Nigeria, het land waar nieuwe reizigers dromen van een toekomst in Europa. Wie het aandurft begint aan een lange tocht vol onzekerheden en risico's. Van grens tot grens volgt de film het spoor van de Nigeriaanse migranten. Een langgerekt mozaïek van ontmoetingen met hoopvolle mensen en met de smokkelaars, chauffeurs en soldaten waarvan ze afhankelijk zijn. Overal dreigen willekeur en gevaar. Het is een wereld die ver verwijderd is van het kantoortje van de Nederlandse immigratieambtenaar.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Grenzen
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

MaatschappijPolitiekInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01