Ga naar inhoud
1.jpg

GRANDE LOGE FILANTROPIA

Regie: Bouba Dola
De westerse wereld balanceert op het randje van de afgrond. Daarom stuurt het geheime genootschap Grande Loge de uitverkoren hiphop-zoon Tjon Rockon naar de van spiritualiteit vervreemde tatta’s, om ze te redden met zijn methode van self-cancelling en performatieve rituelen. Om het bloed weer te doen laten koken.

Door ongelijkheid, misogynie, xenofobie, narcisme en andere ontwrichtende krachten balanceert de westerse wereld op het randje van de afgrond. Artiest Tjon Rockon krijgt na een geheimzinnige ontmoeting in het Surinaamse woud de geest. In Nederland zal hij als hiphop-goeroe de van hun spiritualiteit vervreemde tatta's weer leren hoe je authentiek en zonder angst kunt leven.

Het van wervelende energie uit zijn voegen barstende GRANDE LOGE FILANTROPIA is een samenwerking tussen de Surinaams-Rotterdamse theatermaker en voormalig graffiti-artiest Tjon Rockon en de in Kinshasa, Democratische Republiek Congo, geboren Rotterdamse filmmaker Bouba Dola.


Poster Grande Loge Filantropia.png
Titel: GRANDE LOGE FILANTROPIA
Jaar: 2023
Duur : 48 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2023
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still.png
Still.png
Still.png
Still.png
Still.png
Stills
Stills