Doorbreken als hiphop-danseres is voor de New Yorkse Goldie meer dan een droom: het is een manier om te overleven. Sam de Jongs opvolger van succesdebuut Prins is een visueel sprankelend urban sprookje waarin de rauwe, harde realiteit en vrolijke, energieke animaties hand in hand gaan.

Doorbreken als hiphop­-danseres is voor de New Yorkse Goldie meer dan een droom: het is een manier om te overleven. Dansen is leuk om te doen, maar voor de personages in Goldie en This Is Me is het vooral een uitlaatklep. De Nederlandse filmmaker Sam de Jong laat met Goldie de rauwe realiteit van het straatleven in New York zien, maar de energie en de opvallende, kleurrijke stijl geven de film een positieve vibe. In de korte documentaire This Is Me is dansen voor tienermeisje Allen een manier om te zeggen: hier ben ik, en ik ben het waard om gezien te worden. Let op, de voertaal van Goldie is Engels. De film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling.

Bekijk de trailer.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Goldie
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

MaatschappijEtniciteitDramaVriendschapGender & identiteitFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01