Ga naar inhoud
Stills

Gek van Oranje

Regie: Pim van Hoeve
Met elk WK of EK is Nederland weer even in de ban van Oranje. Supporter of niet, de personages in deze komische mozaïekfilm kunnen gedurende een zomer niet aan de voetbalgekte ontsnappen.
Het is 2010. Begeleid door het getoeter van de vuvuzela stort Nederland zich in de voetbalgekte van het WK. Liefhebbers zijn gekluisterd aan de televisie, terwijl degenen die niets met voetbal op hebben steun en toeverlaat zoeken bij elkaar. Zo lopen de verhalen van haters en liefhebbers van het Nederlands elftal door elkaar in deze zomerse ensemblefilm, waarin Nederlanders van alle gezindten voor even onlosmakelijk verbonden zijn met het lot van Oranje.
Titel: Gek van Oranje
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie HumorDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.