Ga naar inhoud
Monique Verhoeckx probeert in contact te komen met haar vader en opa, die beiden kampen met een pijnlijk oorlogsverleden. Poëtische, experimentele verbeelding van een getraumatiseerde familie.
De vader en opa van filmmaker Monique Verhoeckx worstelen met het posttraumatisch stress syndroom na een getroebleerd oorlogsverleden. Middels dit experimentele drama probeert ze in contact te komen met hun ondoordringbare wereld. Senior, de fictieve hoofdfiguur, worstelt met zijn krijgsgevangenschap aan de Thailand-Birma-spoorlijn. Hij tracht zich tegenover zijn zoon Junior, gespeeld door Verhoeckx’ eigen vader, uit te spreken. Hij hoopt zijn woede en onmacht te boven te komen en vrede te sluiten met zijn zoon én met zichzelf.

Titel: Flat Earth
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

MaatschappijOorlogInternationaalGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Geluid (2014)
Albert van Veenendaal
Beste Geluid (2014)
Erik Langhout

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.