Studentenvereniging H.S.C. Mercurius leeft na de BNN-serie Feuten voort in een film. Verse aanwas en oudgedienden komen samen op het jaarlijkse inschrijffeest dat al snel uit de hand loopt.

Studentenvereniging H.S.C. Mercurius leeft na de BNN-serie Feuten voort in een film. De stap naar het witte doek betekent ook een stap vooruit in de tijd. Op eeuwige student Olivier de Ruyter na zijn de bekende corpsleden inmiddels allemaal afgestudeerd en gesetteld. Het zorgeloze en wilde studentenleven blijft echter lonken. Advocaat Bram Wagtmans besluit nog één keer los te gaan met zijn oude corpsvrienden, en ze doen dat op het jaarlijkse inschrijffeest van de sociëteit. Het feestje loopt al snel uit de hand.

Titel: Feuten het Feestje
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014

Gouden FilmsHumor

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.