Ga naar inhoud
Erwin Olaf - The Legacy 4.jpg

Erwin Olaf - The Legacy

Regie: Michiel van Erp
Fotograaf Erwin Olaf maakt op zijn zestigste de balans op van een leven lang hard werken. Talloze vragen doemen op. Is zijn werk van waarde, en zal het dat in de toekomst nog zijn? Heeft hij ertoe gedaan?
Tien jaar na Erwin Olaf, on Beauty and Fall maakte Michiel van Erp opnieuw een documentaire over fotograaf Erwin Olaf. Met een dubbeltentoonstelling in Den Haag en een tentoonstelling in het Rijksmuseum is Olaf (60) nadrukkelijk met zijn nalatenschap bezig. Dat roept vragen op: wat is de betekenis van zijn carrière geweest, wat is de waarde van zijn werk, is zijn kunstenaarschap - en daarmee zijn leven - van nut geweest? Intussen lijkt hij breekbaarder dan ooit: hij heeft progressief longemfyseem en moet zuinig omgaan met zijn energie.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Erwin Olaf - The Legacy
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie GezondheidKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.