Ga naar inhoud
Filmmaker Natascha van Weezel laat zien hoe andere kinderen van de ‘derde generatie’, net als zij, elke dag nog met de Tweede Wereldoorlog in hoofd en hart leven.

Filmmaker Natascha van Weezel kan in haar woonplaats Amsterdam geen stap zetten zonder aan de Tweede Wereldoorlog te denken. Nog iedere dag maakt de oorlog deel uit van haar leven en dat van haar ouders, beide kinderen van joodse overlevenden van de Holocaust. Ze gaat op zoek naar andere kinderen van de zogenaamde ‘derde generatie’. Zo ontdekt ze hoe ook voor hen de oorlog nog zeer bepalend is. Volgens velen is de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij zodra de laatste overlevenden er niet meer zijn, maar is dit wel zo?

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NCRV TV

Titel: Elke dag 4 mei
Jaar: 2014
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

GeschiedenisInternationaalMaatschappijOorlog

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.