Ga naar inhoud
Still

Eisenstein in Guanajuato

Regie: Peter Greenaway
Uitbundig vormgegeven dramatisering van een belangrijke episode uit het leven van Sergej Eisenstein. Hoe de grote Sovjet-cineast niet alleen de Mexicaanse cultuur, maar ook zijn eigen seksualiteit ontdekt.

Na teleurstellingen in Hollywood reist baanbrekend Sovjet-cineast Sergej Eisenstein naar Mexico om daar in 1931 een nieuwe film te draaien. Hij raakt onder invloed van de Mexicaanse cultuur en herontdekt zijn seksualiteit door een homo-erotische affaire. Regisseur Peter Greenaway zet een breed scala aan filmische middelen in - van split-screens tot theatrale ensceneringen en hectische montage - bij de dramatisering van deze belangrijke episode. De ervaringen veranderen conceptueel filmmaker Eisenstein in een kunstenaar die gefascineerd is door de mens.

Titel: Eisenstein in Guanajuato
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 45 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Grenzeloos Nederlands Kunst & CultuurGeschiedenisDramaReizen

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2015)
Peter Greenaway

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.