Ga naar inhoud
Stills

Echoes of IS - we share the scars

Regie: Tessa Louise Pope
Interactieve webdocumentaire met onder meer twaalf aangrijpende verhalen van 'ervaringsdeskundigen' van de Islamitische Staat, van vluchtelingen tot ex-strijders, van kinderen tot achterblijvers.

Interactieve webdocumentaires zijn verhalen die de eigenschappen van het internet inzetten om hun publiek zo goed mogelijk te betrekken. Volgorde, ritme en verloop kan door de kijker zelf worden bepaald, waardoor de kijker een actieve rol heeft. In Echoes of IS #wesharethescars volgen we twaalf aangrijpende verhalen van mensen die allemaal met de Islamitische Staat te maken kregen, en die voor het eerst hun persoonlijke verhaal met de wereld delen. Ze hebben totaal verschillende achtergronden: vluchtelingen en Nederlanders, ouders, kinderen, ex-strijders en achterblijvers. Hun verhalen liegen er niet om.

Submarine Channel wil met dit project discussie en dialoog oproepen. Een eerste aanzet hiervoor wordt gedaan in het dertiende portret, een eerste kennismaking in de vorm van een groepsgesprek tussen zes personages uit de film. Qua achtergrond staan zij soms lijnrecht tegenover elkaar. Daarnaast zijn acht kleinere één-minuut films gemaakt voor social media, waarin 'gewone' mensen hun mening geven over dit onderwerp.

Credits

Sound Design
Set geluid
Montage
Conceptontwikkeling
Titel: Echoes of IS - we share the scars
Jaar: 2017
Duur : 7 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie GeschiedenisPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.