Ga naar inhoud
Stills

Dropje

Regie: Meikeminne Clinckspoor, Maarten van Voornveld, Lilian Sijbesma
Op zijn eigen, grappige manier helpt de aandoenlijke knuffelpop Dropje elke dag een mensenkind. In Dropje komt de fantasiewereld van kleuters op betoverende wijze tot leven en groeien alledaagse gebeurtenissen uit tot ware avonturen.
Dropje woont in de ‘Alleswinkel’, een winkel waar je alles kunt vinden wat je maar kunt bedenken. Elke aflevering staat één ‘probleem’ centraal, maar gelukkig heeft de nieuwsgierige knuffelpop Dropje voor alles een oplossing: van een kriebeltrui tot de angst om te logeren. Herkenbare situaties vormen de rode draad in korte verhaaltjes van ongeveer zeven minuten, voor kleuters van drie tot en met zes jaar. De makers wekten Dropje frame voor frame tot leven met een combinatie van live-action en animatie.

Titel: Dropje
Jaar: 2019
Duur : 7 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie Educatie PO FamiliefilmDramaHumorAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.