Ga naar inhoud
Documentaire van Thom Hoffman waarin de Amerikaanse acteur, regisseur en beeldend kunstenaar Dennis Hopper (1936) vol zelfspot terugblikt op zijn veelbewogen leven en carrière.
Altijd met een grote sigaar tussen de vingers blikt de Amerikaanse acteur, regisseur en beeldend kunstenaar Dennis Hopper (1936) vol zelfspot terug op zijn veelbewogen leven en carrière op verzoek van de Nederlandse regisseur, fotograaf en beeldend kunstenaar Thom Hoffman. Deze ploos de turbulente levensloop uit van Hopper, die vooral bekend werd door de cultfilm Easy Rider uit 1969. Hopper beleefde evenveel hoogte- als dieptepunten. Hoffman geeft in overzichtelijke hoofdstukjes de beslissende momenten uit Hoppers leven weer en laat ze toelichten door vakgenoten als Wim Wenders, David Lynch, Sean Penn en Julian Schnabel. De documentaire is rijkelijk geïllustreerd met filmfragmenten, foto's, krantenartikelen en anekdotes. Aanleiding voor de film was de overzichtstentoonstelling van werk van Dennis Hopper in het Amsterdamse Stedelijk Museum in 2001.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs

Titel: Dennis Hopper: The Decisive Moments
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.