Docu­men­taire van Thom Hoffman waarin de Amerikaanse acteur, regis­seur en beeldend kunste­naar Dennis Hopper (1936) vol zelfspot terug­b­likt op zijn veel­be­wogen leven en carrière.
Altijd met een grote sigaar tussen de vingers blikt de Amerikaanse acteur, regis­seur en beeldend kunste­naar Dennis Hopper (1936) vol zelfspot terug op zijn veel­be­wogen leven en carrière op verzoek van de Neder­landse regis­seur, fotograaf en beeldend kunste­naar Thom Hoffman. Deze ploos de turbu­lente levensloop uit van Hopper, die vooral bekend werd door de cult­film Easy Rider uit 1969. Hopper beleefde even­veel hoogte- als dieptepunten. Hoffman geeft in overzichtelijke hoofd­stukjes de beslis­sende momenten uit Hoppers leven weer en laat ze toelichten door vakgenoten als Wim Wenders, David Lynch, Sean Penn en Julian Schn­abel. De docu­men­taire is rijke­lijk geïl­lus­treerd met film­frag­menten, foto’s, kran­te­nar­tikelen en anek­dotes. Aanlei­ding voor de film was de overzicht­sten­toon­stelling van werk van Dennis Hopper in het Amster­damse Stedelijk Museum in 2001.

Titel: Dennis Hopper: The Decisive Moments
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte