Ga naar inhoud
Still

Defending Brother No.2

Regie: Jorien van Nes
Advocaten Michiel Pestman en Victor Koppe verdedigen in Cambodja Nuon Chea, die terecht staat voor massamoorden onder het Rode Khmer-regime. Hoe doen ze dit zonder hun idealen te verloochenen?
Advocaten Michiel Pestman en Victor Koppe reizen in 2011 af naar Cambodja om Nuon Chea te verdedigen. Chea, ook wel 'Brother no.2' genoemd, was de tweede man na Pol Pot. Hij staat terecht voor misdaden tegen de menselijkheid. Vier jaar lang volgt de documentaire Pestman en Koppe bij hun pogingen de voormalig ideoloog van de Rode Khmer een eerlijk proces te geven. Het door de VN gesteunde tribunaal gaat gebukt onder ongeoorloofde overheidsbemoeienis en corruptie. De zaak had de kroon op het werk van de advocaten moeten worden, maar het loopt anders.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
BlazHoffski Productions BV
Levy Productions
Omroep
VPRO
Postproductiebedrijf
Redline
Coproductiebedrijf
VPRO
Titel: Defending Brother No.2
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
MaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.