Ga naar inhoud
Ditvoorsts laatste film, geïnspireerd op het verhaal De moeder van David S. van Yvonne Keuls. Met veel close-ups vertelt de film het verhaal van de relatie tussen een alleenstaande dominante moeder en haar verslaafde zoon.
Ditvoorsts laatste film - drie jaar later maakte hij een eind aan zijn leven - is losjes geïnspireerd op het verhaal De moeder van David S. van Yvonne Keuls. Met veel close-ups vertelt de film het verhaal van de relatie tussen een alleenstaande dominante moeder (Pim Lambeau) en haar verslaafde vijfentwintigjarige zoon (Thom Hoffman). De jongen, die als kunstenaar in een kraakpand een teruggetrokken bestaan leidt, gebruikt heroïne om als een adelaar het alledaagse bestaan te kunnen ontstijgen. Moeder en zoon zijn al tien jaar gebrouilleerd. Een ernstig auto-ongeluk brengt daar verandering in.

Titel: De witte waan
Jaar: 1984
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1990

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still