Bekroond fotograaf Jeroen Robert Kramer stuit in zijn woonplaats Beiroet op de intrigerende Monsieur Khiar, een oudere Libanese man die niet gefotografeerd wil worden.
Bekroond fotograaf Jeroen Robert Kramer wil, na jarenlang te hebben gewerkt als oorlogsfotograaf waarbij hij verschillende trauma’s opliep, een nieuwe start maken als kunstenaar in zijn woonplaats Beiroet. Daar treft hij Monsieur Khiar, een bijzondere man op leeftijd die ondanks de burgeroorlog zijn liefde voor het leven, de kunst en de literatuur niet heeft verloren. Kramer wil Monsieur Khiar volgen en hoopt op die manier zijn eigen oorlogsherinneringen om te kunnen zetten in kunst. Hij raakt, op het geobsedeerde af, gefascineerd door de Libanees als blijkt dat de man zich niet wil laten fotograferen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De wereld volgens Monsieur Khiar
Jaar: 2015
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurPolitiekMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2016)
Sjors Swierstra

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01