Bekroond fotograaf Jeroen Robert Kramer stuit in zijn woon­plaats Beiroet op de intrigerende Monsieur Khiar, een oudere Libanese man die niet gefo­tografeerd wil worden.
Bekroond fotograaf Jeroen Robert Kramer wil, na jaren­lang te hebben gewerkt als oorlogs­fo­tograaf waarbij hij verschil­lende trauma’s opliep, een nieuwe start maken als kunste­naar in zijn woon­plaats Beiroet. Daar treft hij Monsieur Khiar, een bijzon­dere man op leeftijd die ondanks de burg­eroorlog zijn liefde voor het leven, de kunst en de liter­atuur niet heeft verloren. Kramer wil Monsieur Khiar volgen en hoopt op die manier zijn eigen oorlogsh­erin­ner­ingen om te kunnen zetten in kunst. Hij raakt, op het geob­sedeerde af, gefasci­neerd door de Liba­nees als blijkt dat de man zich niet wil laten fotograferen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Voice-over

Titel: De wereld volgens Monsieur Khiar
Jaar: 2015
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurPolitiekMaatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2016)
Sjors Swierstra

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte