Ga naar inhoud
Hartverwarmende documentaire over de tegendraadse schrijfster, illustratrice en schilderes Charlotte Mutsaers, schepper van een originele kleurrijke wereld vol konijnen, honden en komkommers.
Schrijfster, illustratrice en schilderes Charlotte Mutsaers is even origineel, tegendraads en kleurrijk als haar werk. Ze heeft een wonderlijke wereld geschapen waarin konijnen, honden en komkommers figureren. De veelvuldige gelauwerde kunstenares heeft eerst lang les gegeven aan de Gerrit Rietveld Academie, voor ze begon met schrijven. Ze woont met haar partner Jan Fontijn en haar foxterriër afwisselend in Amsterdam, Oostende en Frankrijk. Daarover zegt ze: 'Omdat je het leven niet verlengen kan, denk ik dat ik het heb willen verbreden. In feite leven we nu drie levens tegelijk.' Afgewisseld met verschillende oude tv-interviews - onder andere bij Adriaan van Dis, waar ze liet horen achteruit te kunnen zingen - vertelt Charlotte Mutsaers over haar jeugd en het heden. Dieren blijken altijd een belangrijke rol in haar leven te hebben gespeeld, zoals uit haar kleurrijke schilderijen en barokke boeken blijkt en ze is een fanatiek strijder tegen dierenleed. Ondanks deze ernst heeft ze altijd de lachers op haar hand.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR
Distributie
Illumina Films

Titel: De wereld van Charlotte Mutsaers
Jaar: 2010
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still