Ga naar inhoud
Voor journalist en presentator Clarice Gargard was haar vader altijd een held, een idealist. Maar waarom werkte hij dan voor corrupte regeringsleiders, waaronder oorlogsmisdadiger Charles Taylor?
Journalist Clarice Gargard onderzoekt in deze documentaire wie haar vader nu echt is. Ze dacht altijd dat hij een idealist was, een held - maar dat strookt niet met zijn werk voor corrupte regeringsleiders als oorlogsmisdadiger Charles Taylor. Wilde hij als patriot zijn land dienen of ging het meer om geld, status en macht? Zo ontvouwt zich een verhaal over goed en kwaad, opstand en vervagende morele waarden in tijden van oorlog. Gaandeweg is het maar de vraag of Gargard de waarheid wel werkelijk wil kennen.

Credits

Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: De waarheid over mijn vader
Jaar: 2019
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2019

GeschiedenisMaatschappijMisdaadPolitiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2019)
Shamira Raphaëla

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.