Ga naar inhoud
Het levensgeluk van een oude vogelwachter wordt na een halve eeuw verstoord door de opheffing van zijn post. Hij weigert te gaan en trekt op eigen wijze ten strijde. Tragikomische speelfilm met een hoofdrol voor cabaretier Freek de Jonge.

Een oude man woont al een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels, midden op de oceaan. Hij is er zeer tevreden als vogelwachter zonder mensen om zich heen. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in de natuur dreigt abrupt een einde te komen. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. Tragikomische speelfilm met een hoofdrol voor Freek de Jonge, en prachtige natuuropnames van allerhande vogels.

Tickets voor de NFF Publiekspremière zijn hier verkrijgbaar.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp

Titel: De Vogelwachter
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Premières Landelijk
Editie: NFF 2020

DramaNatuur & Milieu

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2020)
Herman Pieëte, CAS
Beste Production Design (2020)
Vincent de Pater

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.