Ga naar inhoud
Still

De verloren zoon

Regie: Jaap van Heusden
Een man probeert een duivelse jongen te redden uit een grauw bestaan. Maar in die ambitie is hij blind voor het verdriet van zijn eigen zoontje. Verfilming van een verhaal van Flannery O’Connor.
Televisiefilm naar een verhaal van de Amerikaanse schrijfster Flannery O’Connor. Simon haalt de tegendraadse jongen Ronnie in huis om hem een kans op een toekomst te geven. Zo probeert hij tegelijkertijd zijn lusteloze zoontje Nando een nieuwe stimulans in zijn leven te geven. Maar in zijn ambitie om Ronnie te redden uit een grauw bestaan, is de hoogmoedige Simon blind voor het verdriet van zijn eigen zoon. Bovendien raakt hij verwikkeld in een strijd over het juiste geloof met Ronnie, die gelooft dat hij in de macht is van Satan.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: De verloren zoon
Jaar: 2014
Duur : 40 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2015
Panorama Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.