Het is Staat versus Staat, en met een knipoog naar de Amerikaanse, gepolariseerde politiek is dat rood versus blauw. Frontman Torre Florim tart zijn evenknie net zo lang tot de twee legers in een spectaculaire scène tegen elkaar optrekken.
De spanning bouwt knap op in een dichtbevolkte performanceclip die niet alleen verwijst naar de gepolariseerde maatschappelijke verhoudingen in binnen- en buitenland, maar ook naar De Staats van testosteron doordrenkte, beroemde Witch Doctor-videoclip van vier jaar geleden. Een hallucinante veldslag van Game of Thrones-achtige proporties.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
WE ARE WILL
Production Design
WE ARE WILL
Postproductiebedrijf
The Compound
Visual Effects
The Compound

Titel: De Staat - Kitty Kitty
Jaar: 2018
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019

ThrillerMuziekActie & AvontuurDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.